VVE Piramide & Special needs

Ieder kind is uniek. Kindercentrum ’t Nestje vindt het belangrijk dat ieder kind zichzelf kan ontplooien en ontwikkelen op eigen niveau. Kinderen ontwikkelen zich als individu maar ook binnen een groep. Een kind krijgt altijd de ruimte en middelen om te kunnen ontwikkelen. Pedagogisch medewerkers zien er op toe dat ieder kind welkom is in de groep.

Wanneer er specifieke behoeften of behandeling nodig is, wordt dit altijd besproken met ouders. Onze medewerkers zijn voor specifieke behoeften geschoold op het gebied van VVE Methode Piramide. Men denkt dan aan bijvoorbeeld een taalachterstand, of sociaal emotionele ondersteuning.

Met de Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE) methode Piramide, stimuleren wij jonge kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling. Door een slimme combinatie van activiteiten krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld. Piramide biedt elk kind de kans om zich optimaal te ontwikkelen. De methode is geschikt voor alle kinderen van 0 tot 7 jaar. Van kinderdagverblijf of peuterspeelzaal tot en met groep drie van de basisschool. Spelenderwijs leren staat hierbij centraal.

VVE Special Needs

Jonge kinderen ontwikkelen zich razendsnel. Een stimulerende omgeving en stimulerende ouders spelen daarin een belangrijke rol. Maar voor een aantal peuters en kleuters is zo’n stimulerende omgeving minder vanzelfsprekend. Zij hebben een vergroot risico op ontwikkelingsachterstanden. Voor deze kinderen is voor- en vroegschoolse educatie (VVE) een belangrijk steuntje in de rug. De ontwikkeling wordt hiermee al vroeg gestimuleerd en het risico op achterstanden verkleind.

VVE Special Needs is een toevoeging op de basismethode van Piramide, waarin door de pedagogisch medewerkers, per individu bekeken wordt wat nodig is om wel de juiste stimulerende omgeving te creëren.

 

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

Noodopvang kinderopvang Deventer het Nestje

*Belangrijk* Beste ouders, zoals jullie weten gaan wij ook door. Door met kinderopvang voor ouders [...]

OPEN HUIS & GRATIS inloopochtenden bij Het Nestje

In de week van maandag 21 november 2016 en vrijdag 25 november 2016 organiseren wij [...]

Voorleesontbijt met Opa & Oma woensdag 12 oktober 2016 (1e Nestje)/ donderdag 13 oktober (2e Nestje)

In de week van 5 t/m 16 oktober is het de Kinderboekenweek. Deze week staat [...]

[dc_social_wall id=”8144″]