Dagritme van De Meesjes

Van 7:30 tot 9:00 uur is er inloop. De kinderen worden gebracht en de ouders kunnen eventuele bijzonderheden van de dag melden aan de pedagogisch medewerker. Vanuit de VVE methode Piramide, zal de pedagogisch medewerker activiteiten klaarzetten, zodat de kinderen tijdens vrij spel een activiteit kunnen kiezen.

Wij gaan er van uit dat de kinderen thuis al hebben ontbeten. Om 9:30 uur gaan de kinderen aan tafel. De pedagogisch medewerker zal met de kinderen een kringgesprek voeren. Tijdens dit gesprek worden de dagritmekaarten (het programma voor die dag) besproken en even kort stilgestaan bij het lopende thema. De pedagogisch medewerker zal daarbij nog zingen of voorlezen aan de kinderen.

Vervolgens krijgen de kinderen drinken (Roosvicee o.i.d.) en fruit. Voor de kinderen is er tijd voor diverse activiteiten: knutselen, tekenen, lezen of lekker binnen en/of buiten spelen. Er worden groepsactiviteiten en individuele activiteiten uitgevoerd volgens het VVE programma Piramide met betrekking tot het lopende thema. Na het eten is er, voor kinderen die hier behoefte aan hebben, tijd om te slapen.

Om 11.30 uur krijgen de kinderen een warme maaltijd die bereid is door onze kokkin. De maaltijden variëren dagelijks, waarbij rekening gehouden wordt met de Schijf van Vijf.

Na het eten is er tijd voor een middagslaapje. Kinderen die niet (meer) hoeven te slapen, mogen vrij spelen.

Om 14:00 uur, als de meeste kinderen weer wakker zijn, is er tijd voor een sapje en een koekje. Aansluitend gaan we binnen of buiten spelen of organiseren we een groepsactiviteit (knutselen, lezen, dansen etc.).

Om 16:45 uur is er een broodmaaltijd.

Van 17:00 tot 18:30 uur worden de kinderen weer opgehaald. Bijzonderheden van de dag zijn door de pedagogisch medewerker bijgehouden in het logboek en worden toegelicht door de leidster aan de ouder.

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

Inloopochtend locaties Kindercentrum ’t Nestje 2017

Vanaf maandag 16 januari 2017 organiseren wij iedere maand een inloopochtend. Tijdens deze ochtend kunt [...]

OPEN HUIS & GRATIS inloopochtenden bij Het Nestje

In de week van maandag 21 november 2016 en vrijdag 25 november 2016 organiseren wij [...]

Voorleesontbijt met Opa & Oma woensdag 12 oktober 2016 (1e Nestje)/ donderdag 13 oktober (2e Nestje)

In de week van 5 t/m 16 oktober is het de Kinderboekenweek. Deze week staat [...]

[dc_social_wall id=”8158″]