Wenbeleid

Binnen Kindercentrum het Nestje is er in overleg met de ouders een wendagdeel mogelijk. Het dagdeel is bedoeld voor zowel de ouders als de kinderen. Ouders kunnen op deze manier wennen aan het wegbrengen van het kind en de kinderen kunnen wennen aan het afscheid van de ouders die na een relatief korte tijd alweer terug zijn. De pedagogisch medewerkers zullen de kinderen goed begeleiden op die eerste spannende dag. Indien het nodig blijkt te zijn dat een kind behoefte heeft aan één of meerdere wendagdelen zal hierover overleg plaatsvinden tussen de pedagogisch medewerker en de ouders. Een wenmoment vindt plaats vóór de eerste opvangdag.

Wennen bij een nieuwe groep

Voordat de kinderen van een horizontale/verticale groep overgaan naar een andere horizontale/verticale groep zal er ook gedacht worden aan het wennen. Kinderen komen weer in een nieuwe groep. Om deze overgang rustig te laten verlopen zullen de kinderen tijdens een dag door een pedagogisch medewerker naar de andere groep gebracht worden. De kinderen kunnen dan alvast even rondkijken op de nieuwe groep. Dit zal langzaam uitgebouwd worden, en in overleg met de ouders zal de overgang plaatsvinden.

Wennen bij een ander kinderdagverblijf of basisschool

Wanneer kinderen naar de basisschool gaan of naar een ander kinderdagverblijf vinden wij het belangrijk dat ze daar ook goed kunnen wennen. Wanneer wij tijdig horen wanneer het kind gaat wennen houden wij hier rekening mee. Deze dagen die vrij komen kunnen worden ingezet als ruil-dag.

 

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

Noodopvang kinderopvang Deventer het Nestje

*Belangrijk* Beste ouders, zoals jullie weten gaan wij ook door. Door met kinderopvang voor ouders [...]

OPEN HUIS & GRATIS inloopochtenden bij Het Nestje

In de week van maandag 21 november 2016 en vrijdag 25 november 2016 organiseren wij [...]

Voorleesontbijt met Opa & Oma woensdag 12 oktober 2016 (1e Nestje)/ donderdag 13 oktober (2e Nestje)

In de week van 5 t/m 16 oktober is het de Kinderboekenweek. Deze week staat [...]

[dc_social_wall id=”8144″]